Masszázs

Frissítő-Relaxáló masszázs

A frissítő masszázs segít feloldani az izomba zárt feszültségeket, görcsöket. Melyek valójában lelki eredetűek, így visszatérő, vagy állandó fájdalmat is okozhatnak, különösen a gerinc, a váll, és a nyak területén. A masszázs csökkenti a fáradtságérzetet, betegségmegelőző hatással bír, valamint felüdíti, frissíti a testet.

Gyógymasszázs

A gyógymasszázs az emberiség ősi gyógyító eljárása, mely legkellemesebb természetes módszere a betegségek megelőzésére és gyógyítására. Célja a vérkeringés javítása és a feszes, kötött, fájdalmas testtájékok fellazítása. A rendszeresen végzett kezelésekkel elérhető, hogy az izomzat állapota helyre álljon, az ízületek ismét rendeltetésszerűen működjenek. Ajánlott:- szív-és keringési megbetegedések, tüdő-mellhártya megbetegedések, gyomor-bél-máj-epe-hasnyálmirigy megbetegedések, húgy-ivarszervek betegségei- mozgásszervi betegségek (ortopédiai, reumatológiai – pl. lágyrész elváltozások, gerinc-, váll-, könyök-, alkar-, csípő-, comb-, térd-, lábszár-, lábelváltozások, traumás elváltozások), neuralgiák (idegzsába – idegfájdalom, valamely érző ideg lefutása mentén, zsibbadások), fejfájás, migrén esetén. A gyógymasszázs kezelés végén ajánlott a kimozgatás (passiv osteokinetikus mobilisatio) elvégzése is, amely alkalmazásával az ízületek tehermentesen mozoghatnak, mivel az izomzat csak passzív módon vesz részt a mozgásban. A mozgáspályák terjedelmének megtartása (pl. mozgásbeszűkülés esetén), az izomzat feszült tónusának csökkentése érdekében a gyógymasszőr maga irányítja az ízületek mozgását az ízületi pályán, miközben a paciens ellazítja mozgatott testrészét. A kimozgatást általában az adott testtájék masszázsa előzi meg (ez is oldja a feszes izomtónust) pl. befagyott váll esetén.

Nyirokmasszázs

A nyirokmasszázs gyengéd, finom, ismétlődő mozdulatokra épül. Hatása: A nyirokrendszert a bőr és a kötőszövet masszírozásával aktiváljuk. Lehetőséget adunk a testnek a felhalmozott mérgek és salakanyagok gyorsabb kiválasztására, a nyirok folyadék elvezetésére, a  szöveti ödémák csökkentésére. Mérséklődik a nyomás miatti fájdalom, feszülés, élénkül a nyirokrendszer működése és a vérkeringés. Aktiválja az immunrendszert és a sejt- anyagcsere folyamatokat. Fokozódik a salakanyagok felvétele a véráramba. Hat a vénákra is. általánosan közérzetjavító. Relaxál testi, idegi, agyi szinten. Felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Az érintett terület enyhe masszírozása révén a szövetben felgyülemlett folyadék visszakerül a vérpályába, és így a veséken keresztül kiválasztódhat, vagyis drenázs, azaz víztelenítés jön létre. A nyirokmasszázs során az ujjbegyekkel végzett enyhe, körkörös mozdulatok különböznek a klasszikus masszázs erős fogásaitól. Ajánlott: regenerálásra, kondicionálásra – pangásos (ödémás) állapotoknál (pl. kar, láb)- pajzsmirigy rendellenesség esetén, mellműtét utáni állapot rehabilitálására,  a szervezet elsavasodása esetén, fogyókúra, alakformáló kezelésekkiegészítéseként, cellulitisz megelőzésére.

Cellulitmasszázs

A cellulit-masszázs olyan speciális masszázsfajta, amely javítja a nyirokfolyamatokat, a méreganyagok kiválasztását. Rendszeres alkalmazása esetén aktiválja az immunrendszert, serkenti a salakanyagok elszállítását, kiüríti a szöveti ödémákat, csökkenti a gyulladáskészséget, elősegíti meglevő gyulladások, sebek gyógyulását. A narancsbőr ellen ez a legkedveltebb masszázsfajta a nők körében. Speciális gyúró, morzsoló és simító mozdulatok sorrendjéből áll össze. A masszázs hatására felszabadul a lerakódott salakanyag és zsír, ami a nyirokrendszeren keresztül távozik a testből. A nyirokrendszer szállítja el a sejtekből és a sejtközötti térből a salakanyagokat, s ha ez nem mûködik elégségesen, a salakanyagok felszaporodnak, rontják a sejtek anyagcseréjét. A várt eredmény csak hosszas és rendszeres masszázzsal érhető el. Legkorábban csak néhány kezelés múlva mutathatunk fel egyértelműen látható és tapintható eredményt. Speciális zsírtörő technikán alapuló masszázskezelés, melynek hatására felgyorsul a zsírszövetben lerakódott salakanyagok, méreganyagok eltávolítása. A masszázs méregteleníti a szervezetet, fokozódik a sejtanyagcsere és fokozódik a cellulitot okozó salakanyagok kiválasztása. Rendszeres alkalmazása estén a változás centiméterekben mérhető és szemmel látható (a sikeres eredmény érdekében 10-15 alkalomból álló kúra ajánlott). Már néhány kezelés hatására értékelhető eredményt kapunk. A kúra sikerének elengedhetetlen kulcsa a masszázs mellett az életmódváltás, az egészséges táplálkozás, megfelelő mennyiségű folyadék (pl. ásványvíz vagy tisztított víz) fogyasztása, a rendszeres testmozgás és a helyes légzéstechnika. A terhességi csíkok (striák) kezelésére is alkalmas.

Talpmasszázs

A talpmasszázs gyorsan, mellékhatások nélkül óvja-javítja testi-lelki egészségünket. Betegségeket előz meg, bajokat gyógyít. A reflexológia tapasztalatokon alapuló tudomány. A talp masszázsával rendkívül gazdag érzőideg-ellátása révén (a lábon több mint 70 000 idegvégződés található) a központi idegrendszerre, a vérkeringésre és a belső szervekre hatást lehet gyakorolni.

Fiatalító arcmasszázs

A kezelés alatt lágy mozdulatok és erőteljesebb masszázsfogások váltják egymást. E kettős hatásnak köszönhetően a kezelés végére az arcbőr feszessé válik, a sápadt, fáradt bőr életteli, egészséges lesz. Az arcbőr visszanyeri rugalmasságát, feltöltődik. A méreganyagok kiürülnek a nyirokereken keresztül, mely eredményeként az arcbőr tiszta, az arc pedig kipihent lesz. Plasztikai sebészkés, drasztikus facelifting kezelés nélkül simulhatnak ki a ráncok, emelhető a megereszkedett arcbőr.

Lávaköves masszázs

Ha valaki szereti a masszázst és a kellemes meleget, az ellazulást és azokat az állapotokat, amikor teljesen feloldódhat, akkor az megtalálta az egyik legnagyszerűbb lehetőséget, amit ember valaha kitalált. Ez nem más, mint maga a lávaköves masszázs, amikor a meleg olaj, a forró kövek, a lágy zene és az univerzum energiája elviszi Önt egy olyan világba, ami csak kevés dologhoz fogható.

A lávaköves masszázs segíti az energiaáramlást, stresszoldással párhuzamosan javítja a közérzetet, a testre helyezett 50-60 fokos meleg kövek révén  extra örömöt nyújthat.

Lava01

Lava02